Leef je droom, droom niet je leven!

Van het Westland naar het Spaanse binnenland

Vanuit het hectische Westland zijn we sinds juli 2015 woonachtig in Extremadura – Spanje. Hier wonen wij in een klein schattig vriendelijk dorpje, Los Guadalperales. Samen met Tomás en onze kinderen Kay, toen 12 jaar en Nina, toen 10 jaar zijn wij ons leven gaan opbouwen. Het gaat boven verwachting. En het is heerlijk relaxed en lekker weer. Maar toen wij hier aankwamen, toen spraken de kinderen GEEN woord Spaans. Ik had hetzelfde probleem 22 jaar geleden.

Meer achtergrondinformatie
Al 22 jaar kom ik in Extremadura, omdat Tomás zijn familie hier vandaan komt.
Ik ben geboren en getogen in het Westland. Niet zeuren en werken is het motto. Maar toen mijn vader overleed 5 jaar geleden en binnen 3 maanden ook mijn oom, toen had ik zoiets van Leef Je Droom, Droom niet je Leven! Probeer van alles en haal eruit wat je wilt. Dus voor mij moest het roer om, dromen verwezenlijken! Pff na de nodige stress, vele hobbels is het gelukt, we wonen in Spanje. En dan ook nog in het prachtige Extremadura, wat toch zo schitterend is, een ongerept stukje Europa.

Toen wij hier aan kwamen, toen spraken de kinderen nog geen woord Spaans. Inmiddels gaat dat moeiteloos. Nou leren kinderen altijd vrij makkelijk. Maar ik heb de manier zoals zij en ik 22 jaar geleden Spaans hebben geleerd nagebootst. En volgens deze lesmethode ga ik jou heel snel het Spaans Leven laten Beleven. Want op deze manier leer jij binnen korte tijd Spaans. En het werkt bij alle leeftijden. Daarbij leer je al het Spaans, wat je nodig hebt in de praktijk.  Inmiddels leven door onze lesmethode al meer dan 600 mensen het Spaanse leven. 

Tomás is geboren in Badajoz – Extremadura. Op jonge leeftijd is hij naar Mallorca vertrokken. Hij had al in de bouw gezeten, en koos op een gegeven moment voor het toerisme. Toen kwam hij mij tegen. Na 2 jaar op Mallorca gewoond te hebben, vertrokken wij naar Nederland. Daar werd hij super technicus bij tuinbouw toeleverancier Metazet in het Westland. Diverse grote verwarming- & koelprojecten o.a. in India gedaan voor Verkade Klimaat. En op en top Lasser. Na 18 jaar Nederland zijn we nu weer in Spanje beland, maar met 2 kinderen. Spannend! Tomás werkt hier in Spanje bij een Nederlandse kweker in de Technische Dienst.

In 7 dagen Spanje en de Spaanse taal ontdekken?

Wil jij ook het Spaanse leven beleven én Spaans leren tegelijkertijd?